DomůRady a NávodyVodu, ve které jste vařili vajíčka, nevylévejte! Nabízí se opravdu smysluplné využití

Vodu, ve které jste vařili vajíčka, nevylévejte! Nabízí se opravdu smysluplné využití

-

Některé tipy se vyplatí vyzkoušet! Přinášíme jeden z nich – týká se péče o rostliny.

Pravda 15.04.2021 09:00 vejce, vejce, voda, hrnec, varenieFoto: Shutterstock
Vodu, ve které jste vařili vajíčka, ještě smysluplně zužitkujete.
O tom, proč není třeba vylévat vodu, v níž se vařily těstoviny, zřejmě víte. Poslouží například na namáčení luštěnin. Pokud je namočíme do takové vody, zkracuje se následně doba jejich vaření a rovněž budou luštěniny snadněji stravitelné. Více tipů, proč vodu po dovaření těstovin nevylévat, si přečtěte níže.

těstoviny, špagety, hrnec, vaření
ČTĚTE VÍCE
Nevylévat! Takto ještě použijete vodu, ve které jste vařili těstoviny
Ale tušili jste, že i voda, ve které se vařily vajíčka, má další využití? Kde ji oceníte? Při zalévání rostlin! Zde je vysvětlení:

Rostliny milují vápník. A toho je právě v této vodě dostatek. Tento minerál pomáhá udržovat pH půdy pod kontrolou, což je pro růst rostlin opravdu důležité. Neutrální půda s hodnotou pH mezi 6,0 a 6,5 ​​nabízí rostlinám ideální prostředí na absorbování všech výživných látek potřebných pro jejich růst. Vápník také přispívá k celkové stabilitě rostliny.

Důležité je proto jen to, abyste takovou vodu před použitím na zalévání nechali vychladnout na pokojovou teplotu.

Kdy poznáte, že vašim rostlinám chybí v půdě vápník? Na listech se objevují žlutohnědé skvrny, které jsou lemovány ostrým hnědým okrajem. Kromě toho je pozastaven růst rostliny a listy zůstávají menší. Dostatek vápníku v půdě také zajistí, že rostliny jsou méně citlivé na choroby a škůdce.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek